Ångfällor

Vi på SteamTeam Nordic jobbar efter principen “Rätt fälla på rätt plats” – i linje med vår arbetsmoral om att erbjuda kunden den bästa tänkbara tekniska lösningen. Det är mycket vanligt att vi finner fel typ av fälla på fel plats ute i industrin och även om det inledningsvis ser ut att ge goda resultat så säger vår erfarenhet oss att det brukar bli kostsamt i slutändan då såväl fälla som kringutrustning kan ta skada.

Kondensatavledare, eller ångfällor som de brukar benämnas, är i sin enkelhet i princip en automatisk ventil som öppnar och dränerar bort kondensat men som stänger för ånga. Det problem vi brukar bemötas av från våra kunder är att det finns en rad olika typer av ångfällor anpassade för olika typer av applikationer, och att det då är svårt att välja vilken fälla som passar ens system. Tyvärr finns det ingen ‘universalfälla’ som är lämpad för alla applikationer och system utan det krävs erfarenhet och kunskap kring ångteknik för att förstå vad och varför en typ av fälla är mer/mindre lämpad för en viss applikation. Kombinationen “Rätt fäll på rätt plats” är en enkel arbetsmetodik men har visat sig extremt viktig.

Vi hjälper dig gärna med att både förklara skillnaderna mellan de olika typerna av ångfällorna och att välja ut den fälla som bör lämpa sig bäst i ditt system. Tveka inte att kontakta oss om Ni har några frågor.