Teknisk konsultation

Med vår mångåriga erfarenhet inom området ång -och kondensatsystem så har vi varit med om det mesta. Vi anser att vi har blivit ett ledande företag inom området ånga i Sverige när det gäller teknisk konsultation och erbjuder våra tjänster att hjälpa våra kunder med projekteringar, riskbedömningar, besiktningar, installation mm. På så vis kan ni vara säkra på att allt både utförs, eller har utförts, korrekt!

Har ni några frågor kring den tekniska konsultation som vi på SteamTeam Nordic dagligen sysselsätter oss med så tveka inte att kontakta oss!

Samordning och Besiktning
Vi erbjuder samordningssupport under en installation för att säkerställa funktion och kvalité. Likaså kan vi utföra entreprenad besiktning gentemot bygghandling.

Riskbedömning & instruktioner
Vi utför riskbedömningar på ånganläggningar enligt kraven i AFS 2002:1 och framställer dom ritningar och instruktioner som erfordras enligt gällande föreskrifter.

Projektering
Vi utför dagligen projektering och beräkning för ångsystem, både direkt till slutanvändare men även till stor del som hjälp åt ingenjörskonsulter.

Energibesparing
Idag när produktionskostnader och miljöpåverkan är högt prioriterat vill vi belysa era möjligheter att enkelt påverka er driftkostnad och åverkan på miljön. Det finns oftast stora möjligheter att genomföra besparingar genom enkla åtgärder. Vi har inom det här området hjälpt stora aktörer inom raffinaderi, textil och pappersmassa i Sverige att spara miljontals kronor.